Här är utställarna som fyller Blå Hallen under festivalen

MAT, VIN, KLÄDER, AFFISCHER OCH BÖCKER I ALLA DESS FORMER. Vi har cirka 40 punkter i vårt författarprogram. Nästan lika många intressanta utställare fyller hallen under helgen.

Det är skördetid nu på vingården Lottenlund Estate i Allerum, men det hindrar inte vinmakaren Tina Berthelsen från att vara med oss på festivalen. Hon pratar vin med vinskribenten Mikael Mölstad på restaurangscenen och i deras monter kan man prova deras utmärkta viner. Lottenlund har dessutom en rykande nysläppt Botanical Gin.

Modern Masters fyller sin monter med snygg retro – lampor, möbler vintageaffischer – till din egen läshörna, och mycket annat som skapar ordentligt habegär.

Tidlösa franska klädmärket Le Laboureur tar med sig kläder av hög kvalitét i naturmaterial för både män och kvinnor, klassiskt med attityd som vinner på att användas mycket. De blir bara skönare och härligare med tiden.

Vi har många förlag på plats:

Bokförlaget Langenskiöld beskriver sig så här: ”Genom våra berättelser vill vi sprida kunskap och bildning på ett underhållande sätt som gör skillnad för människor och lite för världen. Vi drivs av kärleken till ordets kraft. ”

Westander förlag ger ut magnifika böcker om engelska trädgårdar. Två av dem är i år nominerade till priset Årets trädgårdbok: Tim Richardson, Sissinghurst och C. Zoob, Virginia Woolfs trädgård.

Hoi förlag är förlaget “för författare och av författare”. Hör mer om förlagets sätt att jobba med utgivningen av böcker, affärsmodell och investeringar. Du har kanske själv en bok i byrålådan.

Från Växjö kommer Darkness Publishing och presenterar magiska berättelser där läsarna kan får uppleva ännu oupptäckta världar.

För dig som gillar fantasy, science fiction och skräck – finns Fantasiförlaget på plats.

Medan Lil´Lit förlag ger gärna ut böcker av och med kvinnor. Men lite tur hinner förlaget få med sig Lana Del Reys diktsamling Violet Bent Backwards Over the Grass i svensk översättning av Fredrik Strage. Rykande färsk från tryckeriet.

Polaris Fakta har med sig massor av trevliga reseböcker såsom 100 balla ställen i Skåneoch boken Bästa badutflykterna i Skåne och Halland. Den sistnämnda boken skriver om ett 40-tal platser värda ett egentligen besöka året runt.

Mamsellen, caféet på Hedentorps plantskola i Ängelholm, har flera gånger synts i Blå Hallen med sina fantastiska bakverk. Nu har Pia-Lena Andersson tillsammans med fotografen Lena Evertsson och formgivaren Therese Maltesson producerat En bok i min smak – en bok som får det att vattnas i munnen. Du möter dem i hallen.

Vad är väl bokläsande utan ost och choklad till hands? Ost & Deli i Höganäs finns på plats med sin välsorterade disk av goda ostar, kex och marmelader, i hallen hittar ni också lokala Vanilj& Choklad med drömmig glass och oemotståndliga praliner.

Antiantikvariat från Malmö kommer med ett gäng sköna ”redanlästa” böcker som kan skänka glädje på nytt. Från samma stad kommer Pepperholms och visar upp massor av snygga affischer och prints av hög papperskvalitet.

Gillar du stora böcker men i små format kan du tala med gänget från Novellix som tar med sig noveller skrivna av några av tidernas bästa författare, med omslag av svenska formgivare och illustratörer.

Hela listan med utställare hittar du här.

 

Foto: Lottenlund Estate av Admir Törnros.