Tack alla underbara islänningar som kom till Höganäs

Ásta Fanney Sigurdardóttir, Einar Kárason och Andri Magnason från Island var några av festivalens mest spännande gäster.

Andri Magnason stod för en av de första programpunkterna under festivalen när han talade om sin uppmärksammade bok Om tiden och vattnet med sin översättare John Swedenmark.

Ásta Fanney samtalade med My Roman Fagerlind om sin diktsamling Evigheters evighet och stod för festivalens mest uppmärksammade performance på Restaurangscenen tillsammans med sin översättare John Swedenmark.

Einar Kárason tog emot Kulturhusets Stadsteaterns Internationella litteraturpris på Galleriscenen och talade om sin roman Stormfåglar med Victor Malm, litteraturkritiker på Expressen.

Tack John Swedenmark för att du hjälpte till att få dessa författare till Höganäs. Tack Ingemar Fasth, konstnärlig ledare för litteraturscenen, för att du ville dela ut Kulturhusets Stadsteaterns Internationella litteraturpris i Höganäs. Stort, stort tack till Svensk-isländska samarbetsfonden och Icelandic Literature Center som gjorde detta möjligt. Tack också till Haukur Johnson på Islands ambassad i Stockholm som förde oss samman med John Swedenmark.