Workshop i spoken word med EliSophie Andrée på fredag 2021

I maj utlyste Höganäs Summer Book Festival skrivtävlingen Älska orden för ungdomar som går i sjuan till nian och i gymnasiet. En av kategorierna i skrivtävlingen är poesi/spoken word.

På fredag kan den som vill delta i en workshop med poeten och manusförfattaren EliSophie Andrée på Eric Ruuth Kulturhus. Workshopen är en del av Höganäs kommuns sommarlovsprogram och är helt gratis.

EliSophie är poeten vars diktvideos blivit virala ett flertal gånger och fått en halv miljon visningar. 2017 debuterade hon som författare med boken Mitt namn är på Smockadoll förlag. Boken hyllades av läsare som kritiker.
I dagarna har EliSophie fått sin examen från filmmanusutbildningen vid Stockholms dramatiska högskola och ikväll har hennes kortfilm Hilda premiär på Sagabiografen i Höganäs. Filmen handlar om änglamakerskan Hilda Nilsson, Sveriges värsta kvinnliga seriemördare som dömdes till döden år 1917 för att ha mördat åtta små barn.

På fredag klockan 13 kan du träffa EliSophie i caféet på Eric Ruuth Kulturhus och delta i en tre timmar lång workshop då du får lära dig mer om vad spoken word är. Man kan säga att det är en blandning mellan rap, poesi och standup.

– Du får testa på att skriva spoken word och hur vi kan lyfta poesin till något mer än bara en tryckt text, säger produktiva EliSophie som i sommar även är aktuell med pjäsen Missing Alice.

Den nyskrivna pjäsen är inspirerad av Lewis Carolls Alice i underlandet och handlar om en grupp unga tjejers möte med vuxenvärlden. Pjäsen har blivit en mystisk, skrämmande och spännande vandringsföreställning som kommer att spelas av Alla tiders teater i Krapperups park med premiär den 17 juli.

Vill du vara med på workshopen anmäl dig här.

Foto: Rebecca Zhu Hansson