Musikjournalisten Fredrik Strage & Lana del Rey

Journalisten och författaren Fredrik Strage, är känd som krönikör i Dagens Nyheter, för sina sina populärkulturrips i TV4 Nyhetsmorgon och sin podcast “Hemma hos Strage”. Han är också känd för att vara en stor beundrare av den amerikanska sångerskan Lana Del Rey.

Förra året översatte han den kända artistens dikter i samlingen Violet Bent Backwards Over the Grass till svenska. Nu kommer han till Höganäs för att berätta om sitt arbete med diktsamlingen och för att läsa sina favoritdikter.

Fredrik Strage uttrycker sig själv så här: ”Ska Lana Del Rey översättas? En liten del av mig, den som tycker att översatta filmtitlar är ett otyg, vill protestera. Men nu är hon en riktig poet, det skriver hon själv på flera ställen i den här boken, och riktiga poeter blir översatta, eller ’tolkade’ som det heter inom lyriken. Och om någon ska tolka Lana Del Rey på svenska så är det jag. Ni får ursäkta om jag låter självupptagen men ända sedan jag hörde hennes genombrottsalbum Born to die har jag inbillat mig att jag förstår henne bättre än vad de flesta människor gör.”

Garage Bar tisdagen den 6 september klockan 19.00. Insläpp från 18.00.

Biljett köper du i Höganäs bokhandel & Cappuccino eller på tickster:
https://www.tickster.com/sv/events/5027vbvxtm2jhz9/2022-09-06/litterar-bar-fredrik-strage