Suzanne Brøgger – litterär ikon som väcker lusten till samtal

20. augusti 2022  – 20. augusti 2022
SUZANNE BRØGGER,  född 1944, är en av Danmarks främsta författare och medlem av Danska Akademien. Mest känd är hon för den självbiografiska romantrilogin Crème Fraîche, Ja och Transparence och släktromanen Jadekatten. Hennes senaste bok på svenska är Med egen hand som kom ut 2021.Förutom författare och intellektuell, är Suzanne Brøgger även performancekonstnär och musiker, landsbygdsbo och vardagsmystiker, och i det stora hela en förkämpe för det fria ordet och det goda humöret.

Brøgger nominerades till Nordiska Rådets litteraturpris år 2000 för essäsamlingen Sejd (2002) som utgörs av ett antal reflektioner över 1900-talet. Tidigare har hon nominerats för Transparence (1994). Hennes senaste bok på svenska är Med egen hand (2021) där hon fördjupar, nyanserar och diskuterar de ämnen som alltid har engagerat henne, och allt är skrivet med den stil som gjort henne så läst och älskad i decennier.
Så här skrev Kristina Sandberg i en recension i Svenska Dagbladet:“Det finns ett starkt försvar för friheten att pröva nya vägar, omvärdera tidigare trossatser och förhålla sig i ständig rörelse och öppenhet. Även om den här samlingen tänjer på gränsen för hur många tankespår och stilar som kan förenas i en bok är Suzanne Brøgger mästerlig på att överraska och väcka lusten till samtal.”

Den danska litterära ikonen Suzanne Brøgger och den svenske kosmopolitiske författaren Ulf Peter Hallberg gästar oss för att samtala om Liv och skrivande.

Lördagen den 20 augusti klockan 15 i Tivolihuset, Höganäs.

Foto: Isak Hoffmeyer