Conny Palmkvist – febrigt produktiv och älskad

17. september 2021  –

CONNY PALMKVIST, född 1973, är författare, redaktör och litteraturkritiker. Han debuterade 2005 med den uppmärksammade och kritikerhyllade dokumentärromanen Hej då, allihopa. Sedan dess har han skrivit ytterligare åtta böcker som inte bara älskats av läsarna utan dessutom tilldelats priser och stipendier.

Förra året kom Conny Palmkvist ut med boken Sundets röda nejlikor (Bokförlaget Forum) – en bok om en grupp danska motståndsmän och svenska säkerhetspoliser som riskerade livet för att rädda så många som möjligt över Öresund ur nazisternas klor. ”En enastående bok om mod och moral”, skrev Ingalill Mossander i Aftonbladet. För sitt arbete med att skildra historien om Helsingörs syklubb och flyktingtransporterna fick Conny Palmqvist nyligen ta emot Helsingborgs stads utmärkelse till minne av Gisela och Oscar Trapp.

I år har han utkommit med Nästan bra på livet (Bazar förlag) – en självbiografisk roman om en fars kärlek till en dotter som inte är som alla andra. Och i sommar även med sin första bok för unga läsare Mina fem regler för livet.

Foto: Mikael Tannus