Claes Britton – ny biografi om en banbrytande curator

19. augusti 2022  – 19. augusti 2022
CLAES BRITTON, född 1963, är författare och creative director, verksam både i Sverige och internationellt. Han debuterade skönlitterärt 2004 med Sekelskifte i Stockholm, en lovordad samling satiriska litterära reportage från nittiotalets och det tidiga nollnolltalets Stockholm. I april 2010 utkom Min mamma är död, om Claes mors insjuknande och död i cancer, men också en diskussion om vård i livets slutskede med moderns läkare Ulla Zachrisson.
Så här beskriver författaren Björn af Kleen Claes Britton:
”Som många genuint elaka skribenter är Claes Britton väldigt rar, nästan ömsint, i verkligheten. Den en dubbla identiteten präglar även hans texter. Det finns något sårbart i de råaste av formuleringar. Själv glömmer jag aldrig hans porträtt på Göteborg eller reportaget om Stockholms försök att arrangera OS. Texter som fick mig att vilja bli reportageskribent.”
I Brittons senaste bok Pontus Hultén Den moderna konstens anförare porträtterar han den banbrytande curatorn och museichefen Pontus Hultén.

Claes Britton samtalar med Mårten Castenfors, konsthallschef på Liljevalchs i Stockholm som tillträder jobbet som chef för Höganäs museum och konsthall i januari 2023.

Fredagen den 19 augusti klockan 20 på Höganäs Museum och Konsthall.

 

Foto: Pierre Björk.