Anna Billing – tar personligt grepp om den skånska maten

17. september 2021  –

ANNA BILLING är känd för många genom sin medverkan i Expressen, magasinen Mat & Vänner och Äkta Mat samt från bloggen Skånska skafferiet på taffel.se.

2015 utkom hennes första egna kokbok, Alla hönsen hemma och färska ägg i köket.

I Min skånska kokbok som kom ut 2020 tar hon personligt grepp om den skånska maten och anpassar traditionella recept till nutida middagsbord. Med hjälp av årstidernas skiftande utbud av skånska råvaror, gamla och nya kunskaper om tillagning och inspiration från grannländernas kök, fogar hon samman en brokig väv av den skånska maten igår, idag och kanske i morgon.

Här ingår förstås alla recept på läckra, skånska klassiker som knaprig ugnsstekt gås, frisk Brantevikssill, maffig äggakaka och värmande brännesnuda, men också nyare inslag i den skånska vardagsmaten som friterad falafel och syrade kåldolmar.

Anna Billing är också initiativtagare till det uppmärksammade projektet Resurskocken som startades för att minimera hanteringssvinnet i livsmedelsbutiker. Hon är utbildad Fairtrade-ambassadör och brinner särskilt för frågorna hur våra livsmedel i butikerna kan framställas på ett schysst sätt.

Foto: Bokförlaget Arena