Andreas Ekström

25. augusti 2023  –

Den internationellt hyllade journalisten, författaren och föreläsaren Andreas Ekström tar i sin nya bok Bekvämlighetens tyranni med läsaren på en obekväm resa i vår digitala samtid. En berättelse om hur vi förlorade makten över vår tids största revolution, den digitala, men också en början på den motståndsrörelse som tar oss mot en mycket rimligare värld.

Andreas Ekström har sedan 1998 varit verksam på Sydsvenska Dagbladet men också i egen regi. Han utsågs till Årets talare i Sverige 2019.

Hösten 2006 utgavs förlagsdebuten Hemliga pappan, innehållande omarbetat bloggmaterial kompletterat med nyskrivna texter. Ekström skrev tillsammans med Johanna Koljonen Främling, en bok om Carola som utkom 2012. Essäboken Att hitta från 2018 handlar om människans ständiga sökande, på internet och i livet, men dessutom om författarens framtida levertransplantation.

Andreas Ekström har vid sidan av sina kärnämnen kultur och digitalt samhällsliv engagerat sig i organdonationsfrågan, och har på grund av sjukdomen PSC själv genomgått en levertransplantation hösten 2020.

Foto: Åsa Wallin