Linda Juul Madsen – festivalens nya koordinator

Vi kan med stor glädje meddela att Höganäs Summer Book Festival fått en ny medarbetare. Linda Juul Madsen, som bor i Viken, blir vår nya koordinator/administratör.

Linda är född i Odense, Danmark, och har precis som övriga medarbetare en stor kärlek till litteraturen. Hon har alltid älskat att läsa, stort som smått, högt som lågt. Från Flaubert till Cartland, från Asterix till Shakespeare.

Linda har navigerat många sekretariat, bland annat för Odense International Film Festival och Odense Performance Festival.

Hon har en mångårig och bred erfarenhet att arbeta med texter bland annat som översättare. Under sina femton år i Stockholm har hon hållit seminarier och kurser om kulturella skillnader mellan Sverige och Danmark. Hon var också projektledare för förre Kulturhuschefen Uwe Bødewadts bok ”At lede kunstnere” som kom ut 2009 och där bland annat Lars Nittve, Vibeke Windeløv och Suzanne Osten, är intervjuade.

Nu ser Linda fram emot att jobba med en helt ny bokfestival:

–Jag älskar böcker. Och festivaler. Och mest av allt bokfestivaler, där man i dagar kan ströva runt bland böcker, författare och njuta av musik, mat och djupa samtal. När man kan möta och lyssna på författare som Karl Ove Knausgård, Suzanne Brøgger och Karin Smirnoff på plats i Höganäs får rösterna från bokhyllan liv. Det är ren livsglädje. Därför älskar jag böcker. Och festivaler.