Åke Högman går från mord till musikhistoria i The Bok

17. september 2021  –

ÅKE HÖGMAN är skribent, journalist och kommunikatör. Han skriver och har skrivit för tidningar som Magasinet Skåne, Café, Nöjesguiden, Elle och Vagabond. Han har också varit Sydsvenskans matrecensent under pseudonymen Bong.

Många känner igen Åke Högman som författare sedan debuten 2013 med kriminalromanen Mord i Mölle där journalisten Johannes Pilgrimsson får famnen full av mordgåtor och där Mölles befolkning decimeras farligt snabbt. Romanen följdes upp med två till i samma genre Mölles mörka ljus och Alltings mening, som även de utspelar sig i Kullabygden.

Åke Högman har även en lång musikkarriär som tog fart under namnet Åke Octan när legenden Kalle Pedal fixade ett skivkontrakt till gruppen på Sonet. I september är han aktuell med en bok om det legendariska nöjesetablissemanget The Tivoli i Helsingborg som 25-årsjubilerar. Åke Högman står för texterna när Hasse Jönsson som startade och driver The Tivoli, Maja Ivarsson, Staffan Hellstrand, Thomas Öberg och många andra minns tillbaka och blickar framåt.

Åke Högman bor i Malmö men återfinns ofta i Kullabygden.